Dåtid

1965 träffade Hasse Larsson en tjej vars far hade en el-firma, i källaren hyrdes det ut högtalare.

Hasse fick till uppgift att jobba med ”hyran” en dag i veckan. Det blev fort en heltidstjänst för Hasse och snart efter hade Hasse tagit över företaget och fått det att växa till att bli ett av dåtidens största ljudfirmor, då var ljud till idrottsarrangemang den stora grejen. Många plåttrattar köpts in och hyrdes ut, det kanske inte lätt HIFI men det lät mycket!

Verksamheten växte och efter några år kom installations delen att ta över för Hasse, som mest hade Högtalartjänst över 10 installatörer på heltid, återigen förpassades uthyrnings delen till källaren. Hasses son jobbade då som installatör och fick gå ner i källaren en dag i veckan för att hjälpa till, det blev fort mer än en dag i veckan och som så ofta så upprepas historien.. Uthyrning växte fort och snart fick installations delen finna sig i att flytta ut och inte långt efter tog Håkan över efter sin far.

Hasse är nuförtiden en glad pensionär som åker husbil och har svårt att inte komma in och hjälpa till, nåt vi är glada över under högsäsong. Är det folkrace eller rallycross är de stor chans att det är Hasse du träffar på med en ljudvagn och några plåttrattar i högsta hugg.» Läs gärna denna nostalgiska artikel med Hasse Larsson. (pdf, 1,1 mb)

/customers/7/e/9/hogtalartjanst.se/httpd.www